lauantai 24. syyskuuta 2016

Subway (eat fresh...ei tällä kertaa)

Hellou~ tänään kerron subwayn käytöstä koreassa.( ja vähän busseista)
Alkuun tämä kartta näytti pahimmalta painajaiselta, mutta nopsaan siihen tottuu ja on käytännössä erittäin yksinkertainen.



Linjoja on 8 + incheon, bundang+ linja 9 mikä on express, mikä ei näy kartassa. Linjoja on helppo vaihtaa ja subwayn sisällä kuulutetaan pysäkki aina koreaksi ja englanniksi. Joissain metroissa näkyy taulussa nuoli kummasta ovesta pitää poistua. Kun ovet avautuu sisällä olevat tulee ensin pois, sen jälkeen ulkopuolelta tulijat menevät sisään. Kukaan ei ala tungeksimaan sisään ennenkun kaikki ulostulijat ovat päässeet pois. Kohteliaita kun ollaan. Poikkeuksia tietysti on Express 9 metro on niin täynnä yleensä, että jos sieltä ulos haluaa nii kyynerpäätaktiikka kehiin.

Jos et ole tottunut ihmisiin lähellä sinua busseissa ja metroissa niin seoulissa totut. Ruuhka-ajat on ennen kahdeksaa ja 5-7 välillä. Päivisin busseissa ja metroissa on hyvin tilaa ( voi mahdollisesti päästä istumaan). Busseja tulee kokoajan noin. 2 minutin välein, mutta jos on tietty bussi millä haluaa kulkea kestää noin. 5-7 min. Pisin aika mitä oon oottanu on 15 minuuttia. (Tuntuu ikuisuudelta korean mittakaavassa).

Metroja tulee parin minuutin välein ja niillä kulkeminen on nopeampaa kuin busseilla. Varsinkin ruuhka-aikana.

Kannattaa ostaa t-moneycard ( saat lähes mistä pikkulähikaupasta vaan: cvs for u "Convenience Store for You" , 7eleven)kortti maksaa 2500 wonia ja sen jälkeen voit ladata sen siinä samassa kaupassa tai stationeiden korttilatauspisteillä. Kun kaupassa sanot vaan t-money niin ne ojentaa sulle kortin käteen. Kortin lataaminen on herlppoa automaateista. Ohjeet saa englanniksi.

Alkuun voi tuntua ettei kulkemisesta tule mitään, mutta nopeaan sen oppii. Trust me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti