keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kuulumiset

 Vähän vaille 60 päivää on vierähtänyt Seoulissa ja Suomeen paluu alkaa lähestyä. Mihin se aika menee? Tuntuu että on tapahtunut niin paljon kaikkea, mutta silti on niin paljon mitä haluaisi vielä kokea. Maana Etelä-Korea on elämysrikas ja jos joskus tänne päädytte, uskon teidän rakastuvan (like me).



Aloitin muutama viikko sitten käymään koreankielen kurssilla ja tunnen kehittyvän koreassa. Tunnit ovat ilmaisia ja niitä on ympäriviikkoa tasosta riippuen. Paikan nimi on

Yeonnam Global Village Center ja he tarjoavat muutakin toimintaa ulkomaalaisille. Kävin muutama päivä sitten paikallisessa vanhainkodissa jakamassa lounasta muiden vapaa-ehtoisten kanssa. Tarkoituksena oli vanhusten kanssa rupattelu englanniksi. Osat englantia osasivatkin, mutta suurinosa meni korealla. Vanhusten lounaaseen kuului keitto, riisi, bulgogi liha, kasviksia, kimchi ja jugurtti. Vanhainkodin asukkaat istuivat ruokalan pöytiin ja vapaa-ehtoiset kantoivat ruokatarjottimet ruokailijoiden eteen. Osa työntekijöistä lajitteli ruuat tarjottimille, osa jakoi ja osa tiskasi ja ohjasi asukkaita pöytiin. Halutessaan mummot ja papat saivat lisää riisiä ja kimchiä. Sielä auttaminen oli erittäin mukava kokemus. Itse en kerinnyt kuvia paljoa ottaa (toisinkun muutama kiinalainen otti kuvia samalla kun tarjoili ruokaa). 




Hygienia on täällä eriluokkaa kuin Suomessa. Jos vanhus ei jaksa syödä kaikkea hän voi halutessaan pyytää puolittämään riisin ja se riisi laitettiin samaan kippoon uuden kanssa mikä annetaan nille ketkä ovat vielä nälkäisiä. Riisiä ei tietenkään mixata jos se on likaista esim. Kimchiä joukossa. 


Aika on mennyt kyllä mukavasti. Täällä on vieläkin +20-25 °C. Saa nähdä miten kylmältä Suomeen paluu tuntuu. Loppuun kuvia. Aahnam toi jäätelö on green tea makusta ja niiiin hyvää. Täällä löytyy kaikkee ton makusena. Nam, taidan lähtee jätskille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti